10x de leukste evenementen in augustus en september

| Zutphen Promotie



Zodra je de stadspoorten van Zutphen binnen gaat, stap je in een andere wereld. Zutphen is één van de oudste steden van Nederland, met haar imposante stadsmuren en torens, talloze historische gebouwen, groene hofjes, gezellige winkelstraten, een ruim aanbod van restaurants én volop kunst en cultuur. Het hele jaar door bruist de Hanzestad met een groot aanbod van activiteiten en evenementen: tentoonstellingen in musea en galerieën, kleurrijke markten, festivals en andere activiteiten en evenementen. Welkom in onze stad, welkom in Zutphen! 

1. Zomerfeest

De Zomerfeesten in Zutphen zijn een jaarlijkse traditie die de stad tot leven brengt. Geniet tijdens de warme zomeravonden van muziek en gezelligheid op verschillende plekken in de binnenstad. Op de Groenmarkt vind je Pianobar XXL, de Paardenwal schudt op haar grondvesten met Open Air Zutphen, op de Schupstoel vind je het CTRL ALT FEST en op de Houtmarkt staat de band JOINT ADVENTURE voor een avondje uit! 

woensdag 21 augustus
Binnenstad

2. Brocantemarkt

De jaarlijkse brocantemarkt is niet meer weg te denken uit Zutphen! Op de Zaadmarkt, Houtmarkt en Groenmarkt vind je een grote markt met authentieke brocante en antiek. Het belooft ook dit jaar opnieuw een sfeervolle en drukke dag te worden op de Brocantemarkt in Zutphen.

zondag 25 augustus
Groenmarkt, Houtmarkt, Zaadmarkt

3. Dorpsfeesten Warnsveld

Tijdens de jaarlijkse dorpsfeesten van Warnsveld kunnen alle remmen los! Met onder andere Qmusic The Party Fout, het Sterrenspektakel, de speciale kindermiddag, de kofferbakmarkt en nog veel meer activiteiten. Tijdens de dorpsfeesten in Warnsveld is het drie dagen lang feest!

vrijdag 30 augustus t/m zondag 1 september
Warnsveld

4. Kermis

Kom jij ook naar de zomerkermis in Zutphen? Al sinds jaar en dag vind je de kermis in het midden van de stad op de Groenmarkt, Houtmarkt en Zaadmarkt. Op vrijdagavond is er om 21:30 uur een spectaculaire vuurwerkshow te zien op de IJsselkade.

woensdag 4 t/m zondag 8 september
Groenmarkt, Houtmarkt, Zaadmarkt

5. De Bos Dweildag

Geniet tijdens je bezoek aan de stad van de 21e editie van de Bos Dweildag in Zutphen. Tijdens het shoppen word je verrast met meer dan 25 dweilorkesten die door het centrum trekken. De orkesten spelen op diverse locaties en maken er elk jaar weer een feestje van.

zaterdag 14 september
Binnenstad

6. Ambacht en Innovatie Festival

Het Ambacht & Innovatie festival barst weer los in de binnenstad van Zutphen. Er valt van alles te maken en te beleven én je ontdekt hoe leuk het is om met je hoofd, hart en handen te werken. Er is dit jaar extra veel aandacht voor activiteiten op het vlak van techniek, innovatie en ambacht. Ook de Nemo Science Tour is aanwezig met spectaculaire experimenten voor jong én oud. 

zondag 15 september
Binnenstad

7. Open Monumentendagen

Beleef de open monumentendagen in één van de oudste steden van Nederland. Ruim vijftig historische gebouwen, ateliers, torens en musea zijn tijdens het Open Monumentenweekend op 14 en 15 september gratis te bezichtigen. Ontdek de meest unieke plekken die normaal niet te bezichtigen zijn.

zaterdag 14 en zondag 15 september
Binnenstad

8. Festival Oeverloos

Internationaal buitentheaterfestival Oeverloos pakt opnieuw groots uit met vernieuwende dans, adembenemend circus en eigentijds en humoristisch theater. Vrijdagavond is de opening met theatrale en muzikale verrassingen. In het weekend voert de festivalroute je langs de IJsselkade en uiterwaarden, naar plekken in Noorderhaven en in het centrum van Zutphen.

vrijdag 20, zaterdag 21 en zondag 22 september
Noorderhaven en binnenstad

9. VroegZat! 

VroegZat brengt het nachtleven terug naar de avond! Evenveel feest, maar eerder op de avond (19.30 tot 00.00 uur) en dus op een normale tijd naar bed waardoor je de volgende dag gewoon fit bent. Win-win. Muzikaal gaat het heen en weer van disco naar pop en van reggae naar rock en van happy naar hiphop en die lekkere dansbare tunes die daar tussen en buiten zitten. DJ Rob de Nice en MC Rick Rossig gooien alles in de mix.

vrijdag 20 september
Hanzehof

10. Chocolade Festival

Zin in een zoete zondag? Kom dan naar het Chocolade Festival in de binnenstad van Zutphen. Verken de heerlijke wereld van chocolade, proef unieke combinaties van cacao en ontdek bijzondere creaties. Geniet van livemuziek, laat de kleintjes genieten van kinderattracties en verken de gezellige straten van Zutphen tijdens deze bijzondere koopzondag.

zondag 29 september
Binnenstad