5x manieren om Zutphen te ontdekken

| Zutphen Promotie

Zutphen, gelegen aan de rivieren de Berkel en IJssel, is een van de oudste steden van Nederland. Historische panden, statige koopmanshuizen, middeleeuwse kerken, groene hofjes, kleurrijke steegjes en niet te vergeten de vele natuur in en om de stad! Er is zoveel te zien, maar hoe zorg je ervoor dat je niets mist? Van een stadswandeling tot een boottocht over het water, we hebben alle mogelijkheden voor je op een rijtje gezet.

1. Ontdek de stad te voet

Maak kennis met Zutphen tijdens een stadswandeling door het historische centrum. Bij het VVV Inspiratiepunt heb je de keuze uit verschillende themawandelingen die je op eigen gelegenheid kunt lopen. Ga je liever op pad met een gids? Sluit dan aan bij een stadswandeling onder leiding van
een gids. De gids vertelt je in circa 1.5 uur interessante feiten en leuke weetjes en neemt je mee in de geschiedenis van de stad. Stadswandelingen met gids starten bij het VVV Inspiratiepunt op de Houtmarkt.

2. Er op uit met de E-bus

Maak in het hoogseizoen een rondrit door Zutphen met de Solar Shuttle E-bus. Je rijdt in circa 60 minuten langs de mooiste bezienswaardigheden in onze eeuwenoude Hanzestad, waar de gids onderweg vol enthousiasme over vertelt. De E-bus is zeer comfortabel en rijdt bovendien heel stil dankzij zijn elektrische aandrijving. In- en uitstappen kan bij de halte voor de Walburgiskerk (‘s Gravenhof). De E-bus rijdt van dinsdag tot en met zaterdag tussen 11.00 en 16.00 uur.


 

3. Met een fluisterboot het water op

In de Hanzetijd waren de Berkel en de IJssel heel belangrijk voor de ontwikkeling van de stad. Ook nu genieten we nog volop van het water. Tijdens een vaartocht met de Fluisterboot ontdek je de mooiste plekjes langs de grachten en de Berkel. De schipper voert je in ruim een uur langs bijzondere monumenten terwijl hij vertelt over de geschiedenis van de stad.

4. Beleef Zutphen vanaf de fiets

Zutphen is de perfecte uitvalsbasis voor zowel korte als lange fietstochten. Stap op de fiets om de omgeving rondom de stad te verkennen. Fiets door de uiterwaarden langs het water. Of ga het bos in en geniet van het typische coulisselandschap van de Achterhoek. Verrassende plekken zien? Vraag bij het VVV Inspiratiepunt naar de mooiste routes. Heb je zelf geen fiets bij je, maar wil je wel een rondje maken? Een fiets huren in Zutphen kan bij Giant Store Zutphen of huur een NS-fiets bij het treinstation.

5. Actief op het water

Sta je liever zelf aan het roer en ben je niet bang om een nat pak te halen? Huur dan een kano. Of nog avontuurlijker: ga suppen (stand-up paddle surfing)! Op meerdere plekken kun je aan land gaan om even uit te rusten of lekker te picknicken. Je kunt je kano of sup huren bij Berkelfun