Eten en drinken in bruisend Noorderhaven

| Zutphen Promotie

Achter het NS-Station van Zutphen vind je de nieuwe wijk Noorderhaven. Het gebied met graslanden en oude industrie transformeert meer en meer in een bruisende en dynamische wijk, pal aan de IJssel. Flaneer langs de jachthaven, geniet van de historische oude (fabrieks)panden, strijk neer bij een van de vele bijzondere eetlocaties en koffieplekjes en laat je verrassen.

Of je nou uitgebreid wilt tafelen, op zoek bent naar een snelle hap, of gewoon een lekker drankje wilt doen, in Noorderhaven is er keuze genoeg en voor ieder wat wils! Van biologisch uit eten tot lekker lunchen midden in een bakkerij, dit zijn de hotspots.

Driekant Broodcafé

Direct gelegen achter station Zutphen is Driekant Broodcafé gevestigd in de historische broodfabriek. Hier kan je - naast versgebakken brood, gebak en andere Driekant-producten - terecht om heerlijk te lunchen, borrelen of dineren. Terwijl je van het lekkerste eten geniet kan je tegelijkertijd zien hoe deze gemaakt worden in de open bakkerij.

Lijmerij 23

Restaurant De Beren

Restaurant De Beren is een begrip in Nederland. Royaal lunchen of uitgebreid dineren? Op een prachtige locatie met uitzicht op de jachthaven Noorderhaven geniet je in het sfeervolle restaurant van het lekkerste eten. Bij mooi weer geniet je op het grote zonnige terras van de levendigheid van de wijk.

Coenensparkstraat 12

Restaurant BioToko

Voor echte Indonesische smaken kom je naar de BioToko. In dit restaurant pal achter station Zutphen kun je genieten van een grote verscheidenheid aan gerechten. Met een ruime keuze in pittig en niet pittig eten, vegetarisch, veganistisch én glutenvrij. En het eten bij deze hotspot is ook nog eens 90% gecontroleerd biologisch! 

Lijmerij 27

Het Koelhuis

Met zijn stoere uitstraling en geschiedenis is het industriële koelhuis een fantastische plek voor een heerlijke borrel. Het Koelhuis is een evenementenlocatie, maar op vrijdag ben je van 16:00-21:00 uur welkom in het café of op het terras! Hier sluit je met andere levensgenieters je werkweek in een stoer en relaxed sfeertje af. Op de kaart vind je huisgemaakte zoetigheden, borrelplanken en guilty pleasures.

Coenensparkstraat 1

Restaurant BioPizza

In het ruim opgezette restaurant van BioPizza geniet je van de lekkerste huisgemaakte biologische pizza’s, salades en desserts. Op loopafstand van het station staat het team zes dagen per week voor je klaar voor de allerbeste beleving. Je pizza wordt in de open keuken voor je klaargemaakt. Een heerlijk avondje uit in het hart van Noorderhaven.

Groote Bolwerk 45

Frituur de Haven

Op zoek naar een snelle hap? Vanuit de moderne ruimte aan de Groote Bolwerk maken ze bij Frituur de Haven de lekkerste frituurgerechten. Ga je voor een frikandel speciaal, een lekker hamburger of een puntzak met krokante friet? Eet het lekker binnen op of neem het mee voor thuis of in het gras aan de jachthaven.

Groote Bolwerk 59