Wild eten in Zutphen: Proef het beste van het seizoen in onze Hanzestad

| Zutphen Promotie

Een van de redenen waarom mensen graag naar Zutphen komen, is om in het najaar te genieten van heerlijke wildgerechten. Als de herfst in oktober begint, kun je in Zutphen bij verschillende restaurants terecht voor de lekkerste seizoensgerechten en het beste stukje wild. De chefs in onze Hanzestad weten je elke keer weer te verrassen met creatieve wildgerechten, maar ook de klassiekers smaken hier nergens zo goed als in de sfeervolle, historische binnenstad van Zutphen. Wij zetten de beste restaurants met wildgerechten in deze blog voor je op een rijtje.

Restaurant de Wijnhuistoren


Gelegen aan de Groenmarkt, is de Wijnhuistoren al jarenlang een vaste waarde in Zutphen. Het restaurant biedt speciale wildarrangementen aan, waarbij je kunt genieten van een uitgebreid diner met meerdere gangen, perfect gecombineerd met zorgvuldig uitgekozen wijnen. De historische ambiance van het gebouw, dat dateert uit de 17e eeuw, maakt het genieten van een wildmaaltijd hier een unieke ervaring.

Groenmarkt 40

Restaurant ByChiel


Wildproeverijen, kookworkshops en a la carte wildgerechten: Chef-kok Chiel staat bekend om zijn innovatieve benadering van traditionele gerechten. Denk aan verrassende combinaties zoals hertenfilet met geroosterde pompoen of wildzwijn met een puree van pastinaak. Elk gerecht wordt bereid met een moderne twist, wat ByChiel een uitstekende keuze maakt voor fijnproevers die op zoek zijn naar een originele culinaire beleving.

's-Gravenhof 5

Restaurant Brasserie6


Brasserie6 is te vinden bij het Hampshire Hotel aan het ’s Gravenhof. In het voormalige koetshuis vind je het moderne restaurant dat ieder jaar uitpakt met de lekkerste wildgerechten. Laat je verwennen met het 6-gangen wilddiner en streel je zesde zintuig met het lekkerste wild van het seizoen. Combineer je maaltijd met een lokaal biertje of bijpassende wijnen voor de ultieme herfstervaring.

's-Gravenhof 6

Restaurant de Pauw (Warnsveld)


Op slechts enkele minuten van Zutphen, in het sfeervolle dorp Warnsveld, ligt Restaurant de Pauw. Dit restaurant staat bekend om zijn rustieke sfeer en heerlijke seizoensgerechten. De wildavonden van de Pauw zijn echte publieksfavorieten, waar je kunt genieten van een viergangendiner met wild als thema. De gerechten worden hier met veel passie bereid en dat proef je bij elke hap. Dit jaar zijn de wildavonden op vrijdag 1 en vrijdag 8 november.

Rijksstraatweg 11

Of je nu houdt van een verfijnde culinaire ervaring of juist op zoek bent naar een informele plek om van wildgerechten te genieten, in Zutphen en Warnsveld is er keuze genoeg. De chefkoks in deze restaurants weten precies hoe ze de smaken van het seizoen moeten vangen, met wild in de hoofdrol. Eet smakelijk!